Στο marketing, αυτό που ακούς να επαναλαμβάνεται συχνότερα πως …δεν πρέπει να γίνεται, είναι αυτό που συμβαίνει συχνότερα: Τα δεδομένα συγκεντρώνονται σε διαφορετικά “silos”. Και αυτό βρίσκει πολύ ισχυρή στήριξη, στην ίδια την ανθρώπινη φύση. Τρελαινόμαστε να έχουμε τον έλεγχο. Ο καθένας μας θέλει τα πιο πολύτιμα γι’ αυτόν data, τα “δικά του”, να τα έχει στη μορφή που τα θέλει και εκεί που θα θέλει.

Τώρα όμως που και μέσα στην ίδια την περιοχή ευθύνης του marketing δημιουργούνται υπο-silos, τι γίνεται? Τώρα δεν έχουμε πια ΜΙΑ οπτική για το πόσο Share of Voice είχε η μάρκα μας, αφού ένα σημαντικό μέρος από τη διαφημιστική δαπάνη μας μετριέται με τα metrics των digital media και ένα άλλο, με τα metrics της Τηλεόρασης.

Πάνω σε αυτό, η ISBA, η ομοσπονδία διαφημιζομένων Βρετανίας και η WFA, η παγκόσμια ομοσπονδία διαφημιζομένων, έχουν λανσάρει εδώ και ένα χρόνο την πρωτοβουλία ORIGIN, για καθιέρωση κοινών μετρήσεων. Και στην πρωτοβουλία αυτή, έχουν στοιχηθεί πίσω της η ANA, δηλαδή η Αμερικανική ομοσπονδία διαφημιζομένων και μία σειρά από διεθνείς εταιρείες και μερικά από τα πιο βαριά ονόματα της τεχνολογίας. Η Google, το Facebook κλπ.

Την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου 2020, έγινε το φετινό asi conference, αφιερωμένο στο θέμα αυτό. Σε έρευνα μεταξύ των συνέδρων, οι γνώμες για το αν οι κοινές μετρήσεις είναι εφικτές, το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς 50-50. Όσο δηλαδή είναι και το συμβατικό όριο για να θεωρηθεί ένα εμβόλιο αποτελεσματικό …

ORANGE

Αναζητείστε τις λεπτομέρειες εδώ: https://originmediameasurement.com/

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •